Gazprom nu va reduce livrările de gaz pentru Moldova

Compania rusească „Gazprom” anunță că nu va reduce livrările de gaz la stația de măsurare „Sudja”. Potrivit furnizorului rusesc, compania „Moldovagaz” a înlăturat deficiențele cu privire la plata pentru consumul de gaze din noiembrie. Astfel, au ajuns banii „pentru gazul reținut pe teritoriul Ucrainei, dar care este destinat consumatorilor din Moldova”, transmite IPN.

„Totodată, atragem atenția asupra încălcărilor frecvente de către partea moldovenească a prevederilor contractuale în ceea ce ține de achitarea pentru gazele naturale rusești furnizate. „Gazprom” își rezervă dreptul de a reduce sau de a sista livrările de gaze în cazul încălcării plăților”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

În această dimineață, președintele Consiliului de Administrație SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, a anunțat că, până pe 21 noiembrie, compania a achitat în avans 50% din costul gazelor naturale furnizate de „Gazprom” pentru noiembrie. Este vorba despre o sumă în mărime de 21,41 milioane de dolari.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.