Gas Natural Fenosa trece în administrare nouă

Grupul energetic spaniol Naturgy, care administrează întreprinderile Red Union Fenosa și Gas Natural Fenosa Furnizare Energie din Republica Moldova, a semnat acordul de vânzare-cumpărare a celor două companii cu grupul internațional Duet Private Equity Limited. Finalizarea tranzacției se prevede până în luna iunie 2019, odată cu preluarea integrală a controlului de către cumpărător, transmite IPN.

Gas Natural Fenosa precizează într-un comunicat de presă că noul proprietar al celor două întreprinderi își are sediul în orașul Londra și dispune de o gamă vastă de investiții în diverse tipuri de active. „Schimbarea proprietarului nu va afecta activitatea licențiată ordinară a întreprinderilor de distribuție și de furnizare a energiei electrice din Republica Moldova. Acestea își mențin echipele directive și tehnice care vor asigura continuitatea operațiunilor întreprinderilor pentru prestarea serviciilor”, se menționează în comunicat.

Red Union Fenosa și Gas Natural Fenosa Furnizare Energie deservesc circa 900 de mii de clienți, persoane fizice și juridice, distribuie energie electrică în 19 unități administrativ-teritoriale. Pe parcursul celor peste 19 ani de activitate în Republica Moldova, grupul spaniol Naturgy a efectuat investiții de peste 326 de milioane de dolari în renovarea și modernizarea rețelelor electrice.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.