Gala Absolvenților – 2022 s-a desfășurat în premieră la Chișinău

Peste 5000 de elevi au participat la „Gala Absolvenților - 2022” în Chișinău. Evenimentul cultural-distractiv dedicat absolvenților claselor a IX-a și a XII-a a avut loc în parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani. Potrivit Primăriei Chișinău, acțiunea, desfășurată în premieră, vine să stimuleze, să încurajeze și să susțină absolvenți, transmite IPN.

Primarul Ion Ceban a remarcat că elevii „trec într-o nouă etapă a vieții”, îndeosebi cei care au susținut examenele de bacalaureat. „Orice profesie veți îmbrățișa, la orice universitate veți merge, ce veți face în viață, vă doresc s-o faceți cât se poate de bine, să aveți plăcere de la munca pe care o faceți, să o faceți cu dedicație, așa cum o fac profesorii voștri și părinții în domeniile în care lucrează. Vă dorim tot binele din lume, vă dorim multă sănătate și să reușiți în tot ceea ce faceți. La mulți ani!”, s-a adresat primarul general absolvenților veniți la eveniment.

Șeful Direcției generale educație, tineret și sport a municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi, a subliniat că Republica Moldova are „o generație deosebită” care a trecut prin educație online și acum poate să participe fizic la balul absolvenților. „Eu am toată încrederea că această generație care stă astăzi alături de noi, condusă și îndrumată de superbii noștri profesori, cadre didactice, directori, va avea succes în viață. Și vreau să vă urez ca toate planurile pe viitor pe care vi le-ați pus în gând să vi se împlinească, să aveți parte de succes și în continuare parte de distracție frumoasă”, a afirmat Andrei Pavaloi.

Primăria municipiului Chișinău a pregătit un program concertistic cu participarea
formației „Zdob și Zdub” și Orchestrei fraților Advahov. Elevii au organizat diferite flashmoburi, iar fiecare instituție a cântat melodia „Ani de liceu”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.