Fracțiunea PSRM purcede la formarea unui guvern tehnocrat

Partidul Socialiștilor anunță că va susține inițiativa președintelui Igor Dodon de a fi creat un guvern minoritar, format din profesioniști, din oameni apolitici și tehnocrați, care să asigure buna dezvoltare și progresul Republicii Moldova. Într-o declarație, PSRM menționează că nu va crea o altă coaliție sau alianță cu alte fracțiuni din Parlament, transmite IPN.

„Astăzi am constatat nedorința colegilor din blocul ACUM de a menține coaliția de guvernare. Ei s-au declarat categoric împotriva propunerii de a construi un nou Guvern, după aceleași principii, cu aceeași viziune de guvernare, dar cu oameni noi, aleși prin consens. Insistența colegilor din ACUM pe formarea unui guvern similar celui demis, cu același premier, este ridicolă și denotă un infantilism politic și o lipsă de abordare constructivă, conciliantă. Se știe că nu poți intra de două ori în aceeași apă. Nu putem reseta guvernul cu exact aceiași oameni care au dus la demiterea Guvernului. E un non-sens”, se spune în declarație.

Potrivit PSRM, „intransigența blocului ACUM la discuțiile de azi, precum și nedorința de a reconstrui coaliția pe aceleași principii, dar cu oameni noi, responsabili, demonstrează că această criză politică a fost provocată dinadins de către fostul prim-ministru Maia Sandu”.

„De facto, cei din ACUM au fugit de responsabilitate, au fugit de problemele țării, au pus capac pe promisiunile lor politice în fața cetățenilor. Sau ca să utilizăm o expresie dragă lor, blocul ACUM a pus batista pe țambalul guvernării. Astăzi este evident că agenda blocului ACUM nu ține de guvernarea țării, ci de lupta electorală, ține de competiția pentru prezidențialele care vor avea loc abia peste un an. Deci blocul ACUM este interesat mai mult de alegeri, decât de conducerea țării”, se mai spune în declarație.

Socialiștii menționează că „alegerile parlamentare anticipate vor arunca țara în haos și vor fi dezastruoase social și distructive economic, mai ales în ajunul sezonului rece, când e nevoie de decizii legislative și executive prompte și eficiente, adoptate fără întârziere”. De aceea, PSRM anunță că va susține inițiativa președintelui Igor Dodon de a fi creat un guvern minoritar. Guvernul următor trebuie să fie „un guvern care nu va fugi de responsabilitate, nu va căuta să se victimizeze și nu va lua decizii anticonstituționale”, se mai spune în declarația PSRM.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.