Fracțiunea Partidului Șor propune anularea imunității parlamentare

Fracțiunea parlamentară a Partidului Șor vine cu un proiect de lege care prevede modificarea Constituției pentru anularea imunității parlamentare, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, deputata Marina Tauber a declarat că proiectul susține că ideea că deputații, ca și alți cetățeni ai țării, trebuie să poată fi supuși oricăror proceduri juridice și de investigație dacă acestea sunt motivate.

„Pentru aceasta este nevoie de modificarea Constituției, art. 70, și a unui șir de acte legislative. Astfel, este nevoie de susținerea din partea majorității deputaților”, a spus Marina Tauber.

Parlamentara a precizat că revizuirea Constituției poate fi inițiată de cel puțin o treime de deputați. Parlamentul este în drept să adopte o lege cu privire la modificarea Constituţiei după cel puțin 6 luni de la data prezentării inițiativei corespunzătoare, cu votul a două treimi din deputaţi.

Marina Tauber mai spune că acest proiect este o confirmare a faptului că „deputaților Partidului Șor nu le este frică de anchetă, nu au de ce se ascunde în spatele imunității”.

„Contăm pe faptul că vor fi lăsate la o parte toate divergențele politice și ideologice și Parlamentul va adopta această lege. Deputatul trebuie să lucreze pentru alegători, pentru cetățeni, nu să se ascundă după imunitate, după pașaportul diplomatic sau să fluture cu legitimația în fața polițiștilor”, a declarat Marina Tauber.

Întrebată dacă președintele formațiunii, Ilan Șor, care este dat în urmărire internațională, și-a pus semnătura pe această inițiativă, deputata a evitat să răspundă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.