Fostul director al Gimnaziului Corjova, Constantin Sucitu, a pierdut lupta cu COVID-19

Fostul director al Gimnaziului Corjova, raionul Dubăsari, Constantin Sucitu, diagnosticat cu COVID-19, s-a stins din viață la vârsta de 78 de ani. Comunitatea pedagogică din Republica Moldova este profund îndurerată de trecerea la cele veșnice a profesorului și exprimă condoleanțe apropiaților, transmite IPN.

Într-un necrolog al Ministerului Educație, Culturii și Cercetării, se menționează că, pe parcursul activității sale pedagogice de peste 50 de ani, Constantin Sucitu a activat în calitate de profesor de matematică, director adjunct, inspector școlar, șef al cabinetului metodic din cadrul Direcției Învățământ Dubăsari, director al Gimnaziului Corjova, din satul Corjova, raionul Dubăsari.

A reușit, pe parcursul vieții sale, să dețină mandate de consilier local și consilier raional, iar ca rezultat al muncii și activismului sau civic a fost menționat cu Ordinul „Credință Patriei”, de către președintele Republicii Moldova, și cu „Ordinul pentru Învățământ” în grad de „Ofițer”, de către președintele României.

„Este un exemplu demn al unui cetățean care și-a trăit viața cu sens și în plină intensitate intelectuală. În aceste momente de tristețe, transmitem condoleanțe și compasiune familiei, rudelor, colegilor și tuturor celora care l-au cunoscut pe Constantin Sucitu”, scrie MECC.

Constantin Sucitu s-a născut la 3 mai 1942 în satul Hârbovățul Nou, raionul Anenii Noi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.