Fostul deputat PDM Constantin Țuțu, învinuit de îmbogățire ilicită

Fostul deputat democrat, Constantin Țuțu, va fi cercetat penal pe faptul îmbogățirii ilicite, infracțiune comisă în perioada anilor 2014 – 2018, și nu pentru trafic de influență, cum s-a anunțat anterior. Procuratura Generală informează că procurorul general interimar, Dumitru Robu, a dispus la 1 octombrie pornirea urmăririi penale, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii, datele din cadrul investigațiilor au arătat că acțiunile prejudiciabile s-au manifestat prin deținerea de bunuri care depășesc substanțial veniturile declarate de acesta în perioada menționată, inclusiv automobile și imobile de lux.

Procurorul general interimar a dispus ca urmărirea penală în această cauză să fie efectuată în continuare de Procuratura Anticorupție.

La sfârșitul săptămânii trecute, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a emis mandat de arest pe numele lui Constantin Țuțu, pentru 3- de zile, măsură care nu este aplicată pentru că fostul deputat se eschivează de urmărirea penală. Presa scrie că Constantin Țuțu ar fi părăsit țara imediat ce PDM a cedat guvernarea Blocului ACUM și PSRM.

Potrivit Codului Penal, deținerea de către o persoană cu funcție de demnitate publică a bunurilor valoarea cărora depășește substanțial mijloacele dobândite și s-a constatat, în baza probelor, că acestea nu aveau cum să fie obținute licit, se pedepsește cu amendă de la 8000 la 10000 unități convenționale sau cu închisoare de la șapte la 15 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.