Forța Veteranilor de Război pentru Neam și Țară răspunde acuzațiilor unui grup de veterani

Membrii asociației obștești Mișcarea „Forța Veteranilor de Război pentru Neam și Țară” condamnă declarațiile făcute săptămâna trecută de un grup de veterani, printre care și Ion Batîr, Valentin Țapeș, Petru Roșca. Aceștia au calificat ca fiind aberații și minciuni declarațiile lor la adresa asociației, a președintelui acesteia, Constantin Covrig, dar și a altor veterani. Ei cred că acțiunile au fost dirijate din umbră cu scopul de a-i dezbina și mai mult pe veterani.

Într-o conferință de presă la IPN, Andrei Eremia, vicepreședintele Mișcării „Forța Veteranilor de Război pentru Neam și Țară”, a declarat că veteranii au ieșit la protest pe 2 martie 2020. Atunci, veteranii au luat decizia de a se consolida și au creat asociația „Forța Veteranilor”. Însă, au constatat că printre membrii Mișcării sunt intruși, inclusiv ai fostelor guvernări, care aveau scopul de a-i dezbina.

„În privința așa-zisului grup Batîr, au fost niște observații că lucrează contra veteranilor, contra consolidării. Un grup de inițiativă format din veteranii din raioane a primit o hotărâre ca să fondăm o altă organizație. Și a fost formată o altă organizație „Forța Veteranilor de Război”. Acel grup a mers în instanța de judecată pentru a ne crea impedimente”, a spus Andrei Eremia. Potrivit lui, ca și la primul congres de constituire a Mișcării, și în fruntea celei de-a doua Mișcări a fost ales tot Constantin Covrig.

Andrei Eremia a menționat că, pentru că a apărut acest litigiu, dar și pentru a se distanța de intruși, au decis să facă o altă organizație. A urmat un nou congres și s-a format Mișcarea „Forța Veteranilor de Război pentru Neam și Țară”, iar la acesta unanim s-a votat pentru desemnarea lui Constantin Covrig în calitate de președinte al asociației. „Condamnăm toate cele spuse de acest grup Batîr în ședința din 23 martie 2023. Condamnăm și considerăm că sunt aberații mincinoase, halucinante. Nu ne vom opri și nu vom da voie nimănui să ne împiedice în scopul nostru, care este consolidarea veteranilor de război într-o singură forță”, a insistat Andrei Eremia.

Dorel Roșca, secretarul asociației, a spus că acei veterani care lansează acuzații la adresa lui  Constantin Covrig fac jocuri pentru a discredita Mișcarea și pe membrii acesteia.

Alexandru Andronic, liderul organizației teritoriale „Forța Veteranilor de Război pentru Neam și Țară” Cahul, a remarcat că decizi-a lui Dorin Recean de a-l numi pe Constantin Covrig consilier îi aparține premierului.

Valeriu Iuteș, liderul organizației Hâncești, a menționat că veteranii condamnă acțiunile și declarațiile neprietenești făcute de către asociația condusă de Ion Batîr. „Regretăm foarte mult că nu avem un răspuns la chemarea publică către toți veteranii, din toate asociațiile, să ne unim într-o singură asociație apolitică puternică pentru a rezolva problemele veteranilor”, a mai spus liderul organizației Hâncești a asociației „Forța Veteranilor de Război pentru Neam și Țară”

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.