Formatul „5+2” se convoacă la Bratislava pe 9 și 10 octombrie

O reuniune a negocierilor pentru reglementarea transnistreană în formatul „5+2” va avea loc la Bratislava, Slovacia, pe 9 și 10 octombrie. La reuniunea va fi examinat stadiul de implementare a măsurilor de consolidare a încrederii convenite în cadrul pachetului „Berlin-plus” și vor fi analizate chestiunile prioritare noi pentru măsurile suplimentare de consolidare a încrederii, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Misiunii OSCE în Moldova se menționează că negocierile vor fi găzduite de președintele OSCE în exercițiu, ministrul afacerilor externe și europene al Slovaciei, Miroslav Lajčák, precum și de reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE din partea Slovaciei pentru reglementarea transnistreană, Franco Frattini,

Joi, 10 octombrie, un briefing de presă privind rezultatul negocierilor în formatul „5+2” urmează să fie desfășurat în Sala de Congres a ministerului, la ora 11.00 (ora Bratislavei), 12.00 (ora Chișinăului). Briefingul de presă va fi difuzat în direct printr-o legătură video în incinta Misiunii OSCE în Moldova, Chișinău, str. Alexei Mateevici, 75.

Ultima rundă de negocieri în formatul 5+2 a avut loc pe 29-30 mai 2018.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.