Fondul de subvenționare în agricultură va fi suplinit cu 600 de milioane de lei, premier

Fondul de subvenționare în agricultură urmează să fie suplinit cu 600 de milioane de lei, iar acest lucru va fi examinat chiar la următoarea rectificare a bugetului de stat. Despre aceasta premierul Dorin Recean a anunțat în urma discuțiilor cu agricultorii din raionul Fălești, unde a avut prima sa vizită în teritoriu în calitate de prim-ministru, transmite IPN.

„Nu este suficient. Vom lucra mai departe ca să identificăm resurse pentru a le aloca în acest sens”, a menționat prim-ministrul. Potrivit lui, agricultorii evident își doresc mai mulți bani pentru a-și putea desfășura activitatea. „În plus, agricultorii au exprimat anumite solicitări legate de reglementări, legate de noua infrastructură a asigurării calității în domeniul alimentar etc.”, a notat șeful executivului.

La Fălești, au fost scoase în evidență mai multe probleme și constrângeri cu care se confruntă administrația publică locală, inclusiv legate de reglementare. „Aceasta dincolo de faptul că în continuare trebuie să identificăm resurse financiare pentru a suplimenta, de exemplu, proiecte de succes gen „Satul european””, a spus Dorin Recean.

Premierul a anunțat că va efectua săptămânal vizite în teritoriu, iar multe dintre ele nu vor fi anunțate. „Foarte multe vor fi vizite-surprize ca să ne asigurăm că lumea nu se pregătește pentru că vine prim-ministru, ca să putem să răspundem la întrebări. Obiectivul meu nu este să controlez pe cineva. Obiectivul meu este să aflu care sunt problemele și să găsim soluții. Ceea ce îmi arată mie experiența e că atunci când lumea e pe nepregătite este mai deschisă și problemele sunt mai la suprafață”, a mai spus Dorin Recean.

Întrebat de jurnaliști despre demisiile de la Curtea Supremă de Justiție, șeful executivului a declarat că reforma justiției este cea mai dificilă, însă ea este fundamentală pentru un stat de drept. „Nimic, garantez, nimic nu ne va stopa ca această reformă să aibă loc. Dacă vom determina că aceasta este o mișcare de sabotaj, există alte instrumente pe care le vom aplica pentru a avea organele de autoguvernare funcționale și care mai departe să curețe sistemul, iar ca urmare să avem o justiție corectă”, a mai spus premierul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.