Flashmob privind prevenirea cancerului de col uterin

COMUNICAT-INVITATIE
 

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu" din Republica Moldova vă invită mâine, 15 februarie, la un flashmob dedicat prevenirii cancerului de col uterin. Evenimentul se va desfăsura în zona comună a Aeroportului Internațional Chișinău, începând cu ora 14:00.

In pas de dans, douăzeci de studenți de la universitatea noastră vor sensibiliza femeile să fie mai responsabile în ceea ce priveșe efectuarea sistematică a controlului ginecologic, important pentru diagnosticarea precoce a cancerului de col uterin, care reprezintă a doua cauză de mortalitate, după cancerul mamar.

Actiunea este organizată în contextul Lunarului de prevenire a cancerului de col uterin, care se desfäșoară în perioada 4 februarie - 4 martie curent, ce are drept scop atenționarea populației cu privire la amploarea pe care o ia această maladie în rândul femeilor. In acest an, se pune accentul pe prevenție, în special pe vaccinare pe controlul regulat la medicul ginecolog — mäsuri ce pot reduce semnificativ riscul apariției acestei boli. Importanța prevenirii cancerului de col uterin este cu atât mai mare, cu cât statisticile demonstrează că la fiecare 18 minute se înregistrează o altä victimä a acestei forme de cancer.

Flashmobul este organizat de USMF „Nicolae Testemițanu" în colaborare cu Asociația Studenților Rezidenților în Medicină, Ministerul Sänătății, Muncii și Protecției Sociale, Agentia Națională pentru Sănătate Publică, Fondul Națiunilor Unite pentru Populație, Asociația Internațională de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, Agentia Elvețiană pentru Cooperare, Compania Națională pentru Asigurări în Medicinä, Asociația obștească „Viața fără cancer".

Silvia Ciubrei, sef departament, Departamentul Comunicare și Relații Publice
tel.: 022 205 235 mob.: 079 087 267
e-mail: silvia.ciubrei@usmf.md

 


DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenţia de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea şi esenţa conţinutului comunicatului, prezentat spre publicare şi/sau distribuire

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.