Fiodor Ghelici, despre gazul de 10 lei/m3

Fiodor Ghelici consideră că este dreptul cetățenilor să aleagă de unde să procure gaze și își exprimă nedumerirea de ce autoritățile au fost alertate atunci când Nordgaz a anunțat că a încheiat un contract cu o companie turcă pentru livrarea gazelor cu 10 lei pentru metru cub.

Fiodor Ghelici se prezintă ca ambasador și reprezentant Rezident al IOED în Republica Moldova și Ucraina, șef al Sediului Regional din Republica Moldova pentru Belarus, Bulgaria, Cipru, Moldova, România, Turcia și Ucraina. De asemenea, este reprezentant oficial al IOED la ONU la Geneva, reprezentant al Congresului Internațional pentru Apărarea Drepturilor și Libertăților Cetățenilor, precum și reprezentant al Uniunii Internaționale a Diplomaților în Republica Moldova.

Fiodor Ghelici a criticat afirmația ministrului energiei că contractul dintre Nordgaz și compania turcă ar fi o minciună. El se întreabă cum gazul s-a ieftinit de la 30 la 18 lei, iar pentru anul viitor, an electoral, s-a anunțat micșorarea la 12 lei pentru un metru cub? De ce nu s-a micșorat acum, iarna, când solicitările sunt mai mari.

Acesta s-a referit la Găgăuzia, spunând că conducerea regiunii autonome este destul de receptivă și a recomandat conducerii centrale a Republicii Moldova să-și schimbe retorica agresivă față de Găgăuzia, deoarece oamenii aleg pe cine doresc să aleagă. Acesta a spus că, dacă se spune că bașcanul Găgăuziei face parte dintr-un grup criminal organizat, înseamnă că și alegătorii sunt puși în același rând, atât timp cât aceștia au votat-o bașcan pe Evghenia Guțul.

Potrivit lui Ghelici, Moldova își va pierde imaginea bună pe care o are înafara țării, inclusiv din cauza ministrului energiei. Dacă retorica autorităților nu se va schimba, investitorii nu vor veni în Moldova. El a mai remarcat că „corupția este principala piatră care împiedică dezvoltarea economiei”.

Fiodor Ghelici a menționat că nu vede inițiative de dezvoltare a economiei Moldovei, ci doar se cer bani din afara țării, de la partenerii de dezvoltare. Se întâmplă pentru că la conducere ajung doar oameni incompetenți, a constatat Fiodor Ghelici.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.