Fiodor Ghelici: Aleșii poporului au uitat de oameni

Fiodor Ghelici, președintele Asociației obștești „Moldova mea”, susține că politicienii au uitat definitiv de oamenii care i-au votat. El a dat exemplul locuitorilor din satul Congaz, UTA Găgăuzia, care s-au plâns asociației pe multitudinea de probleme și neajunsuri pe care le înfruntă.

Într-o conferință de presă la IPN, Fiodor Ghelici a menționat că, ajuns în Congaz, a observat că primarul s-a baricadat în Primărie, în loc să iasă să vadă de ce s-au adunat oamenii. Aceștia sunt nemulțumiți că li s-au promis pensii mai mari, locuri de muncă, o viață mai bună, dar toate aceste promisiuni au rămas pe hârtie. În schimb, deputații și-au majorat salariile cu patru mii de lei, își cumpără automobile de serviciu și tablete. „Acești deputați au uitat de oameni”, a constatat Fiodor Ghelici.

Președintele Asociației „Moldova mea” a amintit și despre „amnistia migrațională” promisă cetățenilor moldoveni care au depășit termenul de ședere în Federația Rusă. „Ei s-au întors în Moldova, au votat pentru socialiști și pentru Dodon și au vrut să se întoarcă în Rusia, dar acolo polițiștii de frontieră le spun că au interdicție”. Fiodor Ghelici spune că a făcut demersuri către președinția Federației Ruse, iar în răspunsul primit a fost informat că „niciun fel de amnistie nu a fost și nu este”.

Prezent la conferință, un locuitor al satului Congaz, Ivan Besarab, s-a plâns pe venituri mici și cheltuieli mari. El a mai spus că amenzile aplicate de autorități pentru încălcări minore sunt prea mari și nu se pliază deloc pe salariile mici pe care le au oamenii. Localnicul a mai spus că oamenii au ajuns în situația să-și facă singuri dreptate, întrucât nu mai pot tolera inacțiunea factorilor de decizie. 

Rustam Orugealiev, jurnalist, a remarcat că în Congaz e sărăcie, la piață parcă ar fi după război, nu există niciun control și nimeni nu plătește impozite. Oamenii supraviețuiesc făcând contrabandă cu mărfuri din Odesa. Peste tot este corupție și fără mită nu poți să-și rezolvi problemele. Deputații vin în localitate o dată în an, pentru a împărți daruri, mai ales în preajma evenimentelor electorale. Altceva nu se face nimic. 

  • Fiodor Ghelici depsre promisiunile pe care nu le-a indeplinit presedintele
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.