Filat se va întâlni în următoarele zile cu fracţiunile parlamentare şi deputaţii neafiliaţi

Prim-ministrul desemnat, Vlad Filat, va avea, în următoarele zile, consultări cu toate fracţiunile parlamentare şi cu deputaţii neafiliaţi, la care va încerca să găsească sprijinul pentru noul program de guvernare şi lista Cabinetului de miniştri. „Rămân ferm dedicat interesului naţional de a sigura un viitor european pentru fiecare familie şi fiecare cetăţean”, a declarat Vlad Filat la un briefing de presă miercuri, 10 aprilie, susţinut după ce preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a înaintat candidatura la funcţia de premier, transmite IPN.

Premierul desemnat a subliniat că, în mai în mai bine de trei ani cât a condus Guvernul Republicii Moldova, a muncit având la bază priorităţi fundamentale, iar mai presus de toate a fost şi este viitorul european al Republicii Moldova. „Alianţa pentru Integrare Europeană a avut importante realizări, am fost uniţi în angajamentul nostru pentru un viitor european al Republicii Moldova. Însă am ajuns la punctul când, din cauza unor abuzuri, blocaje ale reformelor pentru cetăţeni, mai departe nu s-a putut merge”, a spus Vlad Filat.

Premierul desemnat a mai spus că va avea consultări şi cu societatea civilă, şi cu partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova pentru a veni în Parlament cu o echipă şi un program ce va întruni cel mai larg sprijin posibil.

Conform prevederilor constituţionale, premierul desemnat are la dispoziţie 15 zile să prezinte programul de activitate al noului Guvern şi lista Cabinetului de miniştri, care trebuie să obţină votul de încredere al Parlamentului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.