Festivalul Pomușoarelor și al Mierii de Albine va avea loc în perioada 20-21 august

Festivalul Pomușoarelor și al Mierii de Albine se va desfășura la Chișinău, în perioada 20-21 august, între orele 11.00-18.00. Evenimentul va avea loc în sectorul Ciocana, bulevardul Mircea cel Bătrân, la intersecția cu strada Petru Zadnipru, transmite IPN.

În Republica Moldova sunt peste 7000 de apicultori înregistrați oficial și circa 265 de mii de familii de albine, iar producători de pomușoare sunt aproximativ 600. Evenimentul vine să susțină producătorii locali și să promoveze produsele autohtone benefice pentru organismul uman, precizează într-un comunicat de presă al Asociației Naționale a Apicultorilor din Republica Moldova.

Ion Maxim, director executiv al Asociației Naționale a Apicultorilor, a precizat că apicultorii si producătorii de pomușoare din Moldova vor prezenta la festival produsele din recolta anului curent. Sunt produse cu sortiment variat, în pofida condițiilor de seceta din vara aceasta.

Aneta Ganenco, președintele Asociației Pomușoarele Moldovei, a remarcat că, datorită muncii perseverente a fermierilor, roada de pomușoare este bună. „Vom oferi vizitatorilor pomușoare, acest fruct de lux natural, autohton, crescut cu mare drag pentru chișinăuieni și oaspeți ai capitalei”, a spus Aneta Ganenco.

Ceremonia de deschidere a festivalului va avea loc sâmbătă, la ora 11.00, după care va începe  și un program cultural-artistic. Alături de iarmaroc, se va desfășura un masterclass de sculptare în legume.

Festivalul este la a doua ediție și sunt așteptați circa 5000 de vizitatori.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.