Festivalul Filmului Japonez a început la Chișinău

Filmul „Iubirea ei e clocotitoare”, în regia lui Ryôta Nakano, a deschis Festivalul Filmului Japonez, joi seara, 23 ianuarie, la Cinematograful Odeon din capitală. Este prima proiecție din cele patru, care vor derula pe parcursul Festivalului, transmite IPN.

Prezent la evenimentul de inaugurare, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, a declarat că la ediția din acest an a Festivalului, Ambasada a ales patru filme prin care va prezenta o parte din viața contemporană de zi cu zi a japonezilor, dar și modul de gândire al lor.

Potrivit diplomatului, evenimentul este parte a suitei de evenimente culturale și de artă prin care se dorește creșterea interesului cetățenilor moldoveni față de Japonia, în contextul Jocurile Olimpice de vară de la Tokio din acest an.

„Sper că aceste filme vă vor ajuta măcar puțin în aprofundarea cunoștințelor despre societatea și viața japonezilor și vă va stârni interesul față de țara mea”, a declarat Masanobu Yoshii.

Astăzi, 24 ianuarie, Festivalul continuă începând cu ora 18.30 cu proiecția „Cerul nopții din Tokyo”. Pe 25 ianuarie, la ora 18.00, va fi difuzată pelicula „Trei povești de iubire”. În încheierea Festivalului, la ora 18.00, va derula filmul „Dragă străine”.

Toate filmele vor fi proiectate în incinta Centrului Cultural Odeon, intrarea fiind liberă. Filmele sunt subtitrate în limba română și engleză.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.