Femeia cu COVID-19 conectată la respirație asistată se simte mai rău

Femeia cu COVID-19, conectată la respirație asistată la Spitalul Clinic Republican, se simte mai rău. Ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a comunicat, marți dimineața, că starea de sănătate a pacientei înregistrează regres. Starea celorlalți pacienți infectați este de gravitate medie și satisfăcătoare, transmite IPN.

După ședința Punctului Focal Național, ministra a precizat că din cele 29 de cazuri confirmate cu noul tip de coronavirus, 15 sunt de import – pacienții s-au întors din  Italia, Franța, Marea Britanie și Elveția. Alte 14 cazuri sunt cu transmitere locală, înregistrându-se în Chișinău, Hâncești și Soroca.

Cele mai multe cazuri – nouă – au fost înregistrate în rândul persoanelor cu vârstele cuprinse între 60 și 69 de ani. Câte cinci pacienți au vârstele cuprinse între 30 și 39 de ani și 50 și 59 de ani. Patru pacienți au între 40 și 49 de ani, iar trei au vârstele cuprinse între 20 și 29 de ani. Trei pacienți au între 0 și 19 ani.

Persoana, care provoacă răspândirea bolii epidemice, riscă amendă în mărime de până la 50 de mii de lei sau până la trei ani de închisoare. Cât privește nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire sau combatere a bolilor epidemice, aceste fapte se sancționează cu amendă în mărime de 25 de mii de lei pentru persoanele fizice și până la 75 de mii de lei pentru persoanele juridice. Totodată, vor fi aplicate amenzi de până la 25 de mii de lei și pentru cei care vor prezenta intenționat informații false sau incomplete a datelor ori vor refuza să prezinte date necesare completării fișei epidemiologice.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.