Femeia care a provocat accidentul de la Buiucani a făcut închisoare pentru un alt accident comis fiind beată

Femeia care a provocat accidentul de la Buiucani a fost trasă la răspundere penală de patru ori și i-au fost întocmite 43 de procese verbale, începând cu anul 2010. Despre aceasta a comunicat șeful interimar al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Gheorghe Balan, în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

Potrivit lui, procesele verbale au fost întocmite pentru diverse încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere, precum condusul în stare de ebrietate, ignorarea indicatoarelor rutiere, depășirea vitezei sau crearea situațiilor de accident. În 2017, femeia a fost condamnată la patru luni de închisoare de către Judecătoria Orhei, după ce a fost prinsă în stare de ebrietate la volan. Concentrația de alcool în aerul expirat era de 0,89g/ml. Executarea pedepsei a fost amânată pentru o perioadă de trei ani.

În 2018, Judecătoria Chișinău a condamnat-o la alte patru luni de închisoare, după ce a cauzat un accident, conducând în stare de ebrietate și fără permis de conducere. Prin cumul de sentințe, judecătorii i-au mărit pedeapsa până la șase luni, care a fost executată în penitenciarul de la Rusca și nr.13. În alte două cazuri penale, pedeapsa a fost înlocuită cu răspundere contravențională.

Potrivit șefului Direcției generale urmărire penală a IGP a MAI, Grigore Moga,  pe cazul accidentului de la Buiucani a fost începută urmărirea penală în temeiul bănuielii cu privire la încălcarea regulilor de securitate a circulației rutiere de către o persoană care conduce mijlocul de transport, ce a dus din imprudență la decesul unei persoane. Femeia care conducea Porsche-ul riscă de la trei la șapte ani de închisoare. Pentru constatarea exactă a tuturor circumstanțelor accidentului au fost prelevate mostre biologice pentru a verifica dacă femeia era în stare de ebrietate sau narcologică. Mâine, 2 octombrie, vor fi gata rezultatele expertizei.

Oamenii legii confirmă informațiile că vitezometrul automobilului s-a oprit la 130 km/h. Polițiștii mai spun că în curând vor fi făcute publice imagini video cu momentul accidentului. Polițiștii spun că vor face demersuri pentru înăsprirea pedepsei pentru încălcarea Regulamentului Circulației Rutiere, inclusiv până la confiscarea automobilului și trecerea acestuia în posesia statului.

În cadrul unui briefing de presă, Igor Curov, vicedirector medical al Institutului de Medicină Urgentă, a declarat că femeia care a provocat accidentul a suportat o intervenție chirurgicală, iar acum se afla în Secția terapie intensivă, în stare extrem de gravă. Aceasta a suferit un traumatism cranio-cerebral, traumatism al cutiei toracice, i-a fost afectat aparatul locomotor și are diverse fracturi. Potrivit medicului, opt persoane rănite în accident rămân internate la Urgeență, iar doi copii sunt la Spitalul pentru copii „V. Ignatenco”.

Accidentul de pe strada Alba Iulia a avut loc luni, 30 septembrie, în jurul orei 14.00, când un automobil de model Porsche a intrat cu viteză într-un troleibuz plin cu pasageri. În urma accidentului 28 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Un bărbat, pasager în automobil, a decedat pe loc.

  • Grigore Moga despre procesul penal inceput pe acest caz
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.