Fără pază de stat pentru foștii șefi de stat, președinți de Parlament și prim-miniștri

Persoanele care au deținut funcțiile de președinte al țării, președinte de Parlamentul și prim-ministru nu vor mai beneficia la final de mandat de pază de stat. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în primă lectură de deputați, transmite IPN.

Potrivit proiectului, beneficiarii de protecție de stat pot refuza protecția sau paza acordată, informând în scris despre refuz, cu excepția timpului pentru care a fost declarată stare de urgență, de asediu sau de război sau în cazul existenței unei stări de pericol, sau dacă există informații despre organizarea de acțiuni prin care s-ar atenta la viața, integritatea fizică, libertatea de acțiune și sănătatea lor.

Totodată, în proiectul de lege examinat astăzi de Parlament se mai propune ajustarea unor noțiuni din Legea cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat, precum și completarea cu prevederi noi care au scopul de a îmbunătăți procesul de pregătire a personalului SPPS în corespundere cu normele Codului Muncii. La fel, documentul prevede majorarea cu o unitate a numărului de directori adjuncți ai SPPS.

Proiectul de lege urmează să fie votat în lectură finală.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.