Ex-viceguvernator BNM, achitat în dosarul „laundromat”

Fostul viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Emma Tăbîrță, dar și alți trei foști angajați ai BNM, au fost achitați în dosarul numit „laundromat”. Informația a fost confirmată pentru IPN de către consultantul procurorului din cadrul Procuraturii Generale, Violina Moraru, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media.

Sentința de achitare a fost emisă de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Ceilalți trei ex-angajați BNM sunt Matei Dohotaru, Ruslan Grate și Vladimir Țurcanu. Instanța precizează în hotărârea sa că nu s-a constatat existența faptei de neglijență în serviciu

Cauza în care este vizată fosta viceguvernator a fost examinată în perioada 4 iulie 2017-4 ianuarie 2023. Sentința este cu drept de apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Fostul viceguvernator al Băncii Naţionale a Moldovei și alți foști funcționari ai BNM au fost reținuți într-un dosar nou, pornit pe faptul neglijenţei admise în perioada 2010-2014,  când prin sistemul bancar din Republica Moldova au fost spălate în jur de 20 de miliarde de dolari din Federaţia Rusă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE