Ex-președintele Lucinschi despre învinuirea legată de furtul miliardului

Fostul președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, a fost citat vineri, 27 septembrie, la Procuratura Anticorupție, unde i s-ar fi înaintat învinuirea precum că ar face parte dintr-un „grup organizat infracțional”. Fostul șef de stat consideră învinuirea ilegală și lipsită de orice suport juridic, fapt pentru care a respins-o cu vehemență, transmite IPN.

„Judecând după amploarea pe care a luat-o informația respectivă, am impresia că nu se caută modalitatea de întoarcere a banilor în țară, dar se caută „nume sonore” – expresia domnului Slusari. Resping orice acuzație și încă o dată declar că de la „Unibank” niciodată n-am luat și nu am votat niciun credit, n-am primit dividente, nici n-am măcar un cont bancar la această bancă. Mai mult, n-am pășit niciodată pragul instituției date”, menționează Petru Lucinschi într-o declarație remisă presei.

Fostul președinte susține că va colabora cu ancheta, iar în zilele apropiate urmează să prezinte informațiile care confirmă nevinovăția sa. „Acțiunile respective m-au convins, încă o dată, că e vorba de atacuri orchestrate împotriva familiei mele. Acestea au început cu un dosar la comandă împotriva feciorului meu Sergiu, în România, au continuat în privința altui fecior, Chiril (cazul lui este binecunoscut) și iată că s-a ajuns și la persoana mea. Scopul este de a-mi denigra și a compromite imaginea. Însă, sunt convins că adevarul, mai devreme sau mai târziu, va ieși la iveală”, mai menționează Petru Lucinschi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE