Ex-premierul Filat, în fața magistraților

Fostul prim-ministru Vlad Filat a fost escortat miercuri, 6 februarie, în instanța de judecată, în cel de-al doilea dosar în care este învinuit, transmite IPN.

Întrebat de jurnaliști referitor la cele spuse în ziua reținerii, precum că va face declarații care vor arunca clasa politică în aer, Vlad Filat a întrebat dacă mai este clasă politică şi dacă mai are ce să sară în aer. Întrebat ce crede despre faptul că cel de-al doilea dosar a apărut acum, fostul premier a răspun: „pentru că acum sunt alegeri”.

Victor Munteanu, avocatul fostului premier, a declarat pentru presă că legea prevede că dosarul este expediat în judecată de același procuror care a întocmit rechizitoriul, or în acest caz nu a fost așa, ci un alt procuror a semnat documentul prin care a expediat în judecată dosarul.

Solicitată să comenteze, procurorul Elena Cazacov a spus că instanța urmează să se expună dacă acțiunile procuraturii au fost sau nu corecte. Acuzatoarea de stat a declarat că nu poate oferi mai multe detalii, întrucât în prezent este etapa preliminară a examinării cauzei.

Procuratura Anticorupție a informat pe 16 ianuarie despre transmiterea în instanță a cauzei penale pe faptul săvârșirii infracțiunii de spălare de bani în proporții deosebit de mari, în care este învinuit fostul premier Vlad Filat. Tot atunci, avocatul Victor Munteanu a declarat că dosarul este unul eminamente politic și poartă un caracter vădit electoral.

Vlad Filat a fost reținut în octombrie 2015, fiind condamnat la nouă ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență. În prezent își ispășește pedeapsa în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău. În cel de-al doilea dosar riscă încă zece ani de pușcărie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.