Ex-ministru, în fruntea unui partid

Fostul ministru al apărării Eugen Sturza a preluat interimatul funcției de președinte al Partidului Popular European din Moldova, după ce Consiliul Național Politic al formațiunii a luat act de vacanța funcției, întrucât mandatul de patru ani al lui Iurie Leancă s-a încheiat pe 26 iulie. PPEM anunță că urmează să treacă printr-un proces de reorganizare, care a început cu ședința Consiliului din 21 august, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al formațiunii se menționează că s-a decis că Eugen Sturza preia interimatul funcției și că va pregăti lucrările Congresului PPEM, în cadrul căruia va fi aleasă următoarea conducere cu mandat deplin a partidului.

În cadrul CNP s-a mai decis că PPEM va participa la alegerile locale din 20 octombrie, dar și la alegerile parlamentare noi în cele patru circumscripții uninominale.

„În cel mai scurt timp posibil, vom anunța și candidații nominalizați, oameni profesioniști, integri, oameni care sunt gata să muncească în interesul cetățenilor, nu să facă promisiuni populiste, așa cum au făcut cei din actualul regim de guvernare”, se spune în comunicat.

Formațiunea se angajează să vină în fața cetățenilor cu un proiect politic „care să aibă la bază nevoile reale ale societății, dar și lecțiile importante pe care le-a învățat din greșelile trecutului”. „Noi credem că, după dezamăgirea uriașă pe care Blocul ACUM o produce în acest moment, încrederea votanților pro europeni în politicieni este la cel mai jos nivel și se impune o resetare totală a întregii clase politice, care poate să vină doar dacă partidele sunt gata să-și înțeleagă greșelile și să se întoarcă la cetățeni, la nevoile lor reale”, a se mai spune în comunicat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.