Este foarte important ca cetățenii să înțeleagă puterea pe care o au prin exercițiul de vot, opinie

Cetățenii Republicii Moldova trebuie să înțeleagă puterea enormă pe care o au prin exercițiul de vot. E foarte important să conștientizeze această forță mare pe care o are votul lor. De această părere este jurnalistul Vitalie Călugăreanu, exprimată în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

În opinia jurnalistului, alegerile locale noi, care au avut loc pe 20 mai, au demonstrat că lucrurile se pot schimba în Republica Moldova. „Ele au aprins o luminiță a speranței, care o să-i mobilizeze pe oameni în turul doi al scrutinului și la alegerile parlamentare. În plus, ceea ce s-a întâmplat la Bălți îi face să le dârdâie inima socialiștilor în perspectiva alegerilor parlamentare”, spune Vitalie Călugăreanu.

Sergiu Tofilat, activist civic, consideră că în condițiile în care acutalul regim se va menține pentru încă patru ani, foarte multă lume va pleca din țară. În opinia lui, acesta a fost un motiv din care oamenii au ieșit la vot, nu atât să-l susțină pe Andrei Năstase, cât să nu admită ca Chișinăul să ajungă în mâna lui Vladimir Plahotniuc. „Da, s-a demonstrat că se poate. Actualul regim nu controlează situația așa cum și-ar fi dorit și acesta este un mesaj foarte puternic pe extern. Cu actualele rezultate din primul tur și sper că și în turul doi rezultatele vor fi bune, actualul regim poate fi demontat. Și vom face tot ce stă în puterile noastre ca societate civilă”, a spus Sergiu Tofilat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.