Escaladarea conflictului de pe Nistru nu este posibilă, analist militar român

Posibilitatea unui conflict armat la Nistru este exclusă, a declarat analistul militar român, Ion Petrescu, în cadrul unei dezbateri la „Adevărul Live”, rubrică on-line a publicaţiei bucureştene. Ca dovadă el invocă discuţiile avute de către preşedintele român Traian Băsescu cu directorul CIA, John Brennan, şi cu Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului de Securitate al Federatiei Ruse în cadrul cărora a fost discutată şi situaţia din regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Preşedintele român s-a întâlnit cu cei doi oficiali la începutul săptămânii curente, notează IPN.

Ion Petrescu a mai afirmat că deciziile referitor la Republica Moldova care se aşteaptă să fie luate în cadrul Forului Parteneriatului Estic al UE, în noiembrie, vor fi precedate de întâlnirea din septembrie dintre Vladimir Putin şi Barak Obama. Potrivit lui, întâlnirea va dura două zile şi una dintre temele de discuţii va fi perspectiva europeană a Republicii Moldova, cât şi soluţionarea conflictului îngheţat de pe Nistru.

Ministrul apărării Vitalie Marinuţă a spus şi el într-o declaraţie de presă că un conflict militar pe Nistru nu este posibil şi că Moldova continuă să promoveze negocierile politice drept singura cale de reîntregire a ţării.
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.