Energocom va achiziționa în primă etapă cinci milioane de metri cubi de gaze naturale

Compania „Energocom” urmează să încheie cu „Moldovatransgaz” un contract pentru achiziționarea primelor cinci milioane de metri cubi de gaze naturale. Prevederile se conțin în hotărârea Comisiei pentru Situații Excepționale, care a dispus alocarea a 1700000,0 mii de lei pentru majorarea capitalului social al „Energocom” SA, transmite IPN.

Pentru achiziționarea gazelor naturale, „Energocom” urmează să creeze un grup de lucru, care va examina ofertele și va desemna ofertantul câștigător. Prețul de achiziționare a gazelor naturale de către „Moldovatransgaz” de la „Energocom” va acoperi cheltuielile operaționale, taxele și impozitele, dar nu va include profit.

La rândul său „Moldovagaz” va încheia cu „Moldovatransgaz” un contract de echilibrare pe perioada stării de urgență.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în comun cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, în termen de cinci zile, urmează să organizeze identificarea soluției pentru valorificarea păcurii donate de către Guvernul României Guvernului Republicii Moldova pentru depășirea situației actuale.

S-a dispus organizarea activității Centrului de Dirijare în Situații Excepționale al Comisiei pentru Situații Excepționale, la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI. La propunerea șefului IGSU, conducător al Centrului a fost desemnat Alexandru Oprea, secretar de stat al MAI.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.