Elicoptere produse clandestin în Criuleni urmau să ajungă în spațiul CSI

Elicoptere produse clandestin în Criuleni urmau să ajungă în spațiul CSI. Aparatele de zbor sunt identice la aspectul exterior modelului „Ka 26”. Procurorii și poliția efectuează percheziții la baza de producere, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, activitatea grupului a fost documentată pe parcursul mai multor luni. Perchezițiile se fac la baza de producere, care este amplasată într-o localitate din raionul Criuleni, pe malul râului Nistru, și la domiciliile persoanelor implicate. Majoritatea persoanelor implicate sunt locuitori ai regiunii transnistrene.

Pe liniile de producere sunt cel puțin zece elicoptere, aflate la diferite etape de finisare, toate produse în lipsa actelor permisive necesare și documentelor de proveniență pentru piesele și utilajele folosite.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru fapte de pregătire a contrabandei cu aparate de zbor, de către două sau mai multe persoane. Pentru aceste acțiuni, legislația Republicii Moldova prevede o pedeapsă de la 3 la 10 ani de închisoare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.