Elevii din Chișinău vor primi hrana la pachet cât timp vor învăța online

În municipiul Chișinău, în perioada studiilor la distanță, Direcția generală, educație, tineret și sport va organiza alimentația elevilor cu livrare la pachet, prin distribuirea acestora către părinți, arată o decizie a Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău. În instituțiile de învățământ special, Comisia permite organizarea procesului educațional cu prezența fizică a unui număr stabilit de elevi, cu respectarea normelor de sănătate publică, transmite IPN.

Prin aceeași decizie, pe perioada măsurilor restrictive cauzate de stabilirea pragului de alertă „cod roșu” în municipiul Chișinău, se aplică o scutire de 50% din taxa stabilită pentru unitățile comerciale din domeniul HoReCa.

Accesul în instituțiile medicale primare se va face în baza programărilor prealabile, cu excepția cazurilor de urgențe medico-chirurgicale și pentru vaccinarea anti-COVID-19.

Se sistează temporar audiența cetățenilor și se restricționează accesul acestora în subdiviziunile structurale ale autorităților administrației publice locale municipale. Recepționarea și examinarea solicitărilor adresate se va face prin poștă, corespondența electronică sau la telefon.

CESP Chișinău recomandă portul măștilor de protecție și în toate spațiile deschise, obligatoriu în spațiile închise, transportul public și stațiile de așteptare cu respectarea distanței minime de un metru. Masca trebuie să acopere atât gura cât și nasul. În continuare se insistă pe obligativitatea evitării evenimentelor unde se pot cea aglomerații.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.