Electoratul liberal riscă să rămână fără reprezentativitate în viitorul Parlament, analist

Alegătorii care votează pentru Partidul Liberal riscă să nu mai fie reprezentaţi de nimeni în cadrul viitorului legislativ. De această părere este analistul politic, Anatol Ţăranu, care crede că scindarea din PL poate duce la faptul că liberalii nu vor mai ajunge la putere, transmite IPN.

Anatol Ţăranu a apreciat că liderul actual al PL, Mihai Ghimpu, nu a putut să păstreze integritatea formaţiunii sale, iar faptul că el se clasează încă pe locuri înalte în topul politicienilor influenţi este un rezultat al activităţii sale de până a fi înlăturat de la actul guvernării.

Cât ţine de grupul liberalilor reformatori, analistul consideră că aceştia au o problemă în privinţa liderului care le-ar putea aduce un câştig la viitoarele alegeri. Anatol Ţăranu nu crede că acest grup va avea probleme cu înregistrarea noului lor proiect politic sau cu componenţa numerică, dar acest proiect are nevoie de consultanţă profesionistă şi nu mai există destul timp pentru aceasta.

Anatol Ţăranu s-a referit şi la liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, care treptat a căzut în topul celor mai influenţi politicieni şi nu se mai află în primii 10 clasaţi. Analistul spune că liderul democrat are restanţe la capitolul imagine şi performanţe politice. Pe de altă parte, referindu-se la colegul lui Lupu, Vlad Plahotniuc, analistul susţine că acesta este unul dintre cei mai influenţi politicieni datorită resurselor pe care le are.

Fiind întrebat despre un posibil conflict intern în Partidul Liberal Democrat dintre Vlad Filat şi Iurie Leancă analistul a spus că nu consideră posibilă existenţa unuia. „Cel puţin vizual nu se observă vreun conflict între cei doi. Mai mult chiar, există o conlucrare foarte bună între cei doi politicieni”, a afirmat Anatol Ţăranu.

Analistul consideră că atât timp cât alegerile generale sunt apropiate, este puţin probabilă apariţia unui conflict între cei doi liberal-democraţi, deoarece acesta ar putea periclita viitorul politic al PLDM, dar şi al actului de guvernare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE