Eforturile Moldovei de avansare în procesul de aderare la UE, discutate la Munich

Eforturile Republicii Moldova de avansare în procesul de aderare la Uniunea Europeană, provocările de securitate din regiune generate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei și planurile de cooperare pentru perioada următoare au fost discutate de ministrul afacerilor externe, Mihai Popșoi, cu omologii săi în marja Conferinței de Securitate de la Munich, transmite IPN.

Potrivit MAEIE,  cu omologul său turc, Hakan Fidan, oficialul moldovean a discutat despre intensificarea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Turcia, cu accent special pe dimensiunea comercial-economică și investițională. „Am avut un schimb de opinii și pe marginea situației regionale. Am convenit să continuăm discuțiile la Forumul Diplomatic, care va avea loc în Antalya” – a menționat Mihai Popșoi.

Cu ministrul afacerilor externe al Republicii Macedonia de Nord, Bujar Osmani, Mihai Popșoi a discutat despre aprofundarea relațiilor bilaterale în domeniul politic, economic, social și cultural, precum și cooperarea regională. „Am comunicat despre mersul procesului de aderare la UE și am apreciat experiența partajată de autoritățile de la Skopje”,  a subliniat oficialul moldovean.

Cu ministra afacerilor externe al Regatului Țărilor de Jos, Hanke Bruins Slot, Mihai Popșoi a trecut în revistă proiectele care se implementează în țară cu suportul Regatului Țărilor de Jos și s-a convenit asupra continuării dialogul privind fortificarea relațiilor în domeniul securității cibernetice. „Am subliniat angajamentul ferm al țării noastre de a avansa în realizarea recomandărilor rămase în contextul deschiderii negocierilor de aderare la UE”.

Ministrul Mihai Popșoi i-a invitat pe omologii săi să viziteze Republica Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.