Un centru unic de colectare a bunurilor pentru refugiați, deschis pe teritoriul Moldova-Film

Un centrul unic de colectare a produselor și bunurilor pentru refugiații din Ucraina, care se va afla pe teritoriul Moldova-Film, de pe șoseaua Hâncești, 61, va funcționa începând de astăzi, 22 martie. Anunțul a fost făcut de secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea, în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

Potrivit lui, decizia de a sista activitatea celor două centre de colectare a produselor, de la UTM și Palatul Feroviarilor, a fost luată în contextul reducerii substanțiale a ajutoarelor din partea populației.

Dumitru Udrea a menționat că până astăzi, donațiile totale de bunuri, inclusiv pături, corturi, articole de igienă și alte produse pentru gestionarea crizei refugiaților din Ucraina însumează circa 4,8 milioane de euro, ajutoare gestionate de Guvern.

Din cele 4,8 milioane, peste 4 milioane de euro au venit prin mecanismul de protecție civilă a Uniunii Europene, donații gestionate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, fiind direcționate către centrele de triere de la punctele de frontieră. Alte 478 de mii de euro, produse, alimente de primă sunt gestionate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale prin intermediul depozitului de la Vatra și peste 227 de mii de euro, medicamente și dispozitive medicale, sunt gestionate de Ministerul Sănătății.

Pe teritoriul Republicii Moldova se află peste 101 mii de refugiați din Ucraina, dintre care, aproape jumătate sunt copii. Cifra este în scădere față de datele de la sfârșitul săptămânii trecute.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.