Compania Air Moldova a fost vândută

Ca rezultat al concursului comercial de privatizare a companiei aeriene moldovenești „Air Moldova”, a fost desemnată câștigătoare compania Civil Aviation Group SRL, care gestionează compania aeriană românească Blue Air. Agenția Proprietăți Publice anunță într-un comunicat de presă, citat de IPN, că valoarea tranzacției este de 1,2 miliarde de lei.

Potrivit APP, 50 de milioane de lei au fost transferați la bugetul de stat, iar restul sumei reprezintă datoriile companiei Air Moldova, care investitorul s-a obligat să le achite. Cumpărătorul și-a asumat și obligația soluționării problemelor de operare și de dezvoltare a companiei.

APP menționează că expunerea la privatizare a întreprinderii de stat Air Moldova a fost determinată de necesitatea salvării companiei aeriene și evitarea falimentului acesteia.

Conform strategiei de dezvoltare a companiei Air Moldova, Civil Aviation Group urmează să lanseze şapte rute noi până la finele anului 2019 și patru rute noi în 2020. În 2021 este preconizată deschiderea zborurilor pe distanțe lungi către SUA, Canada, China. Este planificată creșterea frecvențelor pe o serie de destinații existente. Numărul de aeronave operate se va mări treptat, astfel încât către anul 2021 flota companiei Air Moldova va număra 14 aeronave.

Civil Aviation Group planifică extinderea personalului aeronautic cu zece echipaje suplimentare până în 2021. Astfel, numărul de piloți și echipaje de cabină va crește de la 180 în prezent până la 380 de angajați în 2021. Pentru formarea și pregătirea personalului, până în 2023, cumpărătorul și-a propus alocarea mijloacelor financiare de circa 3,5 milioane de euro.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.