Veniturile din vânzarea serviciilor furnizate de sectorul comunicațiilor electronice scad

În primele trei luni ale anului curent, volumul total al veniturilor provenite din activitățile desfășurate în sectorul comunicațiilor electronice (telefonie mobilă și fixă, internet mobil și fix, transmisie și retransmisie a programelor audiovizuale etc.) a scăzut cu 4,8% față de primul trimestru al anului trecut. Volumul total al veniturilor a însumat aproape 1,5 miliarde de lei, transmite IPN.

Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) menționează într-un comunicat de presă că pe piața serviciilor de telefonie fixă vânzările au scăzut cu 21,8% și au totalizat 143,1 milioane de lei. Pe piața serviciilor de transmisie și retransmisie a programelor audiovizuale veniturile au scăzut cu 10,2% și au însumat 58,9 milioane de lei. Volumul vânzărilor pe piața serviciilor de telefonie mobilă s-a micșorat cu 5,4% și a alcătuit 749,1 milioane de lei.

În aceeași perioadă, volumele de vânzări ale serviciilor de acces la internet mobil și fix au continuat să înregistreze creșteri. Veniturile obținute din vânzarea serviciilor de acces la internet mobil în bandă largă au crescut cu 20,8% și au atins cifra de 244,3 milioane de lei, iar vânzările serviciilor de acces la internet fix au sporit cu 5,8% și au însumat 315,1 milioane de lei. Veniturile din alte activități în domeniu s-au diminuat cu 4,6% și au totalizat 152,3 milioane de lei.