Cerinţele SUA privind vinurile moldoveneşti sunt cu mult mai simple decât în UE, ministru

Cerinţele pentru produsele vitivinicole în Statele Unite ale Americii sunt mult mai simple decât în Uniunea Europeană şi decât ceea ce se aplică în Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută de ministrul agriculturii şi industriei alimentare, Vasile Bumacov, într-un interviu pentru Europa Liberă, notează IPN.

Aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, împreună cu mai mulţi vinificatori autohtoni, Vasile Bumacov a spus că vinificatorii moldoveni au avut ocazia să se întâlnească la partide de degustare cu mulţi distribuitori din Statele Unite. Totodată, a fost semnat un acord între Ministerul Agriculturii şi Biroul de taxare a produselor vitivinicole din Statele Unite. Tot Biroul de taxare a produselor vitivinicole face şcolarizare pentru toţi producătorii din Republica Moldova privind cerinţele în piaţa americană.

„Se face tot ce este posibil pentru a promova vinurile noastre care, vreau să vă spun, sunt foarte bine apreciate aici, în Statele Unite. Majoritatea celor care au participat la degustări s-au arătat încântaţi de calitatea şi gustul deosebit al vinurilor noastre. Rămâne să depunem efort ca să găsim parteneri mai mulţi aici, în Statele Unite, să putem vinde mai mult vin”, a spus ministrul agriculturii.

Acesta a adăugat ca pentru piaţa americană nu este nicio problemă să absoarb tot vinul din Republica Moldova, însă este important ca vinificatorii moldoveni să-şi poată promova produsele. „Cei care nu cunosc vinul, venind într-un supermarket, nu se vor atinge de el, dacă nu ştiu că există aşa ceva, dacă nu ştiu de Republica Moldova. Efortul de susţinere făcut din partea Statelor Unite oferă o şansă producătorilor din Republica Moldova care, de fapt, unii dintre ei, deja demult exportă în Statele Unite, dar ne dorim un export mai masiv”, a adăugat Vasile Bumacov.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.