Drumul de acces spre Miclești și drumul Peresecina-Hârtopul Mare-Ohrincea vor fi reparate

Drumul de acces spre satul Miclești și drumul Peresecina-Hârtopul Mare-Ohrincea vor fi reabilitate. Administrația de Stat a Drumurilor a semnat astăzi, 29 mai, contractul de reparație a Coridorului 11 cu o companie din Republica Moldova. Contractul este parte a Proiectului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale, pentru care Banca Mondială a acordat Guvernului peste 99,8 milioane de lei, transmite IPN.

Potrivit ministrului economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, reparația Coridorului 11 este de o importanță strategică pentru că asigură legătură dintre centrul și nordul țării. „Ne-am propus să identificăm și să reparăm toate coridoarele de drumuri locale din țară, pentru a asigura acces cetățenilor către centrele de educație, sănătate și comerț. Cu ajutorul experților am identificat 25 de coridoare și am început îmbunătățirile de la cele mai problematice tronsoane de drum”, a menționat Chiril Gaburici, citat într-un comunicat de presă al MEI.

Coridorul 11 începe de la intersecția cu drumul național M2 Chișinău-Orhei-Soroca și se sfârșește la intersecția cu drumul republican R23 (Criuleni-Brăneşti-Ivancea-M2). Acesta face legătura dintre mai multe localități, traversând satele: Peresecina, Miclești, Ișnovăț și Hârtopul Mare. Lungimea sectorului de drum ce urmează a fi îmbunătățit constituie 18,5 kilometri.

Potrivit secretarul de stat al MEI, Anatol Usatîi, licitația s-a desfășurat în conformitate cu prevederile Ghidului Băncii Mondiale pentru achiziția de bunuri, lucrări și servicii. Compania „Genesis International” SRL urmează să finalizeze lucrările în termen de 18 luni, plus 12 luni pentru perioada de notificare a defecțiunilor, care este perioada de garanție.

În contextul asigurării controlului calității, pe parcursul execuției lucrărilor de îmbunătățire a Coridorului 11, urmează a fi semnat și un contract de supervizare cu o companie internațională de consultanță, care va avea rolul de „Inginer”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.