Noi reglementări privind exploatarea și comercializarea apei minerale

Guvernul a aprobat trei regulamente sanitare care se referă la apele minerale, transmite IPN.

Este vorba despre Regulamentul sanitar privind exploatarea şi comercializare apelor minerale naturale, Regulamentul sanitar privind stabilirea listei, limitelor de concentraţie şi cerinţelor de etichetare pentru constituenții apelor minerale naturale și Regulamentul sanitar privind stabilirea condiţiilor de utilizare a aluminei activate pentru eliminarea fluorurilor din apele minerale naturale şi din apele de izvor.

Potrivit noilor reglementări, se interzice comercializarea apei minerale naturale ce conţine compuşi toxici sau care nu corespunde parametrilor organoleptici. În scopul protejării sugarilor şi a copiilor mici, în cazul în care conţinutul de fluor din apa minerală naturală depăşeşte valoarea de referinţă (recomandată de OMS), eticheta va cuprinde o menţiune în acest sens, uşor vizibilă pentru consumatori.

Potrivit autorităților, aprobarea acestor trei regulamente va contribui la o mai bună informare a consumatorului privind compoziția apei minerale naturale. Iar armonizarea cu legislația UE se va reflecta benefic asupra promovării exportului şi facilitarea comerţului pe piețele europene și pe alte piețe.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.