Taxa licenței pentru companiile de asigurări, majorată

Taxa pentru eliberarea licențelor pentru companiile de asigurări crește de la 13 mii de lei, în prezent, la 20 de mii de lei, conform unui proiect de modificare și completare a legislației în acest sens, votat în lectură finală de Parlament. Potrivit proiectului, taxa pentru eliberarea copiilor autorizate, cea pentru reperfectarea licenței, precum și cea pentru eliberarea duplicatului licenței va fi de 10% din taxa pentru eliberarea licenței, transmite IPN.

Autoritatea de supraveghere va decide asupra eliberării licenței în termen de 30 zile lucrătoare de la data recepționării tuturor documentelor aferente declarației pentru eliberarea licenței, iar în cazul reperfectării licenței – în termen de 14 zile lucrătoare, de la data depunerii declarației pentru reperfectarea licenței.

Potrivit proiectului, Guvernul și Comisia Națională a Pieței Financiare, în termen de două luni de la data publicării, vor aduce actele sale normative în concordanță cu prezenta lege și vor prezenta, în termen de trei luni, Parlamentului propuneri pentru aducerea legislației în vigoare în concordanță cu prezenta lege.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.