Informațiile despre starea și accesibilitatea drumurilor ar putea fi obținute dintr-o aplicație mobilă

Informațiile despre starea și accesibilitatea drumurilor, inclusiv pe timp de iarnă, ar putea fi obținute prin intermediul unei aplicații mobile. Ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, a declarat că o asemenea aplicație ar putea fi creată pentru smartphone-uri, transmite IPN.

„Vrem să facem o aplicație pentru utilizatorii de smartphone-uri, astfel ca să fie informația la îndemână în orice moment al zilei sau al nopții pentru oricine dintre noi”, a menționat Chiril Gaburici în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV.

În ceea ce privește utilajele pentru curățarea drumurilor pe timp de iarnă, ministrul spune că o parte dintre acestea, cele învechite, vor fi înlocuite. „Suntem pregătiți, avem echipamentele necesare. O parte din echipamente sunt învechite, noi le vom reînnoi. Avem pregătit material antiderapant, se achiziționează volume noi – nisip, sare și tot de ce este nevoie”, spune oficialul.

Despre securitatea energetică pe perioada rece a anului Chiril Gaburici spune că nu există pericole pentru Republica Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.