Concurs de granturi pentru dezvoltarea afacerilor în nordul țării

Un concurs de granturi pentru dezvoltarea afacerilor în regiunea de nord a țării a fost lansat la Bălți de către People in Need Moldova, în cadrul proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Moldovei” (2017-2019). Concursul este adresat întreprinderilor mici și mijlocii și este deschis până la 25 noiembrie, transmite IPN.

Agenția de Dezvoltare Regională Nord menționează într-un comunicat de presă că în cadrul unei conferințe de presă directorul de țară People in Need Moldova, Silvia Bicenco, a spus că prin intermediul activităților desfășurate în cadrul proiectului se dorește susținerea mediului de afaceri din regiunea de dezvoltare nord. Potrivit Silviei Bicenco, granturile sunt adresate membrilor asociațiilor de business, incubatoarelor de afaceri și ÎMM din nordul Moldovei.

Directorul ADR Nord, Vitalii Povonschii, a declarat că prin lansarea concursului de granturi se urmărește impulsionarea inițiativelor antreprenoriale în regiune și să fie create condiții de activitate pentru toți oamenii de afaceri. „Datorită dezvoltării afacerilor va crește și valoarea proiectelor investiționale de infrastructură pe care le implementăm în regiune”, a spus Vitalii Povonschii.

Șefa secției cooperare și atragerea investițiilor în cadrul ADR Nord, Maria Prisăcari, a menționat că deși ÎMM dețin o cotă dominantă în economie, sectorul rămâne afectat din cauza activităților reduse privind producerea, accesul la capital, tehnologie, infrastructură și adaptabilitatea la cerințele pieței. „Acordarea granturilor va fi un suport pentru accelerarea întreprinderilor locale, majorarea competitivității lor, implementarea planurilor de afaceri, ideilor, extinderea producerii și gamei de servicii”, a spus Prisăcari.

Bugetul concursului de granturi este de circa 100 de mii de euro. Suma solicitată în cadrul concursului trebuie să se încadreze între 2000 și 5000 de euro. Detalii despre concursul de granturi lansat astăzi la Bălți se găsesc pe site-ul ADR Nord.

Proiectul este finanțat de către Agenția Cehă pentru Dezvoltare și implementat de People in Need Moldova în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și Asociația obștească „Pro Cooperare Regională”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.