Rusia este interesată să investească în Republica Moldova, expert economic

Rusia este interesată să investească în producere în Republica Moldova pentru ca ulterior producția să fie exportată pe piața din Vest. Acesta a fost unul din mesajele centrale ale Forumului economic moldo-rus, care s-a desfășurat recent la Chișinău. Declarații în acest sens a făcut economistul Mihail Poisic la postul de televiziune NTV Moldova.

Economistul consideră că prin acest forum, Federația Rusă a invitat Republica Moldova la masa de dialog, dar guvernarea nu s-a arătat interesată de acest eveniment la care a participat doar instituția prezidențială. El s-a arătat nedumerit de astfel de poziție a guvernării și a menționat că Moldova exportă unele produse în Est și altele în Vest. „Se știe că actualmente nu vindem niciun kilogram de carne în UE și nici nu vom vinde în viitorul apropiat, niciun litru de lapte sau produs lactat, niciun fel de articole tehnice complicate nu vindem – acestea sunt pentru piața Estului”, a spus Mihail Poisic.

Potrivit lui Mihail Poisic, Rusia este interesată să aducă investiții de un miliard de dolari pe an în Republica Moldova pentru că aceasta are deschisă piața și cu Estul, și cu Vestul. Acest lucru Rusia l-ar face pentru a nu cădea sub incidența sancțiunilor occidentale. „Ei vor dezvolta investiții aici, vor produce și această producție va ajunge în Vest. Pe bani rusești aici se vor forma locuri de muncă, se vor plăti impozite”, spune economistul.

Deputatul socialist Vladimir Golovatiuc consideră că acest forum va permite intensificarea potențialului de export al Republicii Moldova atât în direcția rusească, cât și în cea europeană. „Nu în zadar o secțiune din cadrul forumului s-a numit „Moldova, între Vest și Est”, a afirmat Vladimir Golovatiuc. Deputatul spune că forumul a demonstrat că socialiștii nu pot fi împotriva Uniunii Europene.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.