Ambasada SUA la Chișinău: Legea amnistierii capitalului legitimează furtul și corupția

Ambasada Statelor Unite este extrem de dezamăgită de adoptarea legislației care va diminua capacitatea Moldovei de a combate spălarea banilor. Legea privind declarația voluntară și stimularea fiscală, numită și legea amnistierii capitalului, legitimează furtul și corupția și va dăuna climatului de afaceri al Republicii Moldova, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei SUA la Chișinău, transmite IPN.

Ambasada SUA consideră că respectiva lege contravine angajamentelor pe care Guvernul Republicii Moldova și le-a asumat și această părere este împărtășită de partenerii internaționali de dezvoltare ai Moldovei. „Cetățenii Moldovei au suferit deja consecințele infracțiunilor financiare majore. Infractorii ar trebui pedepsiți, nu răsplătiți. Poporul Moldovei merită mai mult”, susține misiunea diplomatică.

Parlamentul a votat joi, 26 iulie, un proiect de lege care prevede că persoanele fizice vor putea să-și declare voluntar bunurile nedeclarate sau care au fost declarate la valoare redusă. Aceasta se referă la mijloacele bănești, bunurile imobile, valorile mobiliare, cotele de participare la capitalul social, mijloacele de transport rutier atât din țară, cât și de peste hotare. Subiectul declarării voluntare, în termen de până la 1 februarie 2019, va achita la bugetul de stat o taxă de declarare voluntară în mărime de 3% din sumă, valoare sau diferență.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.