ANRE revine la prețurile plafon de acum o lună

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică informează că de astăzi, 13 iunie, de la ora 15.00, prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale vor constitui: 19,15 lei pentru un litru pentru benzină și 17,09 lei pentru un litru de motorină, la nivelul prețurilor anunțate pe 15 mai, transmite IPN.

Decizia a fost luată cu scopul executării încheierii judecătorești din 12 iunie, prin care a fost suspendat ordinul ANRE emis în aceeași zi și care a prevăzut prețuri plafon mai mari la comercializarea benzinei și motorinei.

Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Buiucani, a suspendat ordinul ANRE la solicitarea Ministerului Economiei și Infrastructurii.

În urma scumpirilor la carburanți anunțate de ANRE la 29 mai, șoferii, mobilizați pe rețelele de socializare, au organizat două proteste. Manifestațiile au avut loc chiar dacă, la solicitarea premierului Pavel Filip, pe 1 iunie ANRE și-a suspendat decizia și a revenit la prețurile din 15 mai. Prețurile plafon anunțate la 12 iunie erau cu 34 de bani mai mari pentru benzină și cu 32 de bani mai mari pentru motorină.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.