Peste 700 de locuri de muncă au fost create la o nouă fabrică de textile din Bălți

Peste 700 de locuri de muncă au fost create la fabrica „Molltex-grup”, inaugurată vineri, 25 mai, în cadrul Parcului Industrial „Răut” din municipiul Bălți. Noua fabrică de confecții reprezintă o investiție de patru milioane de euro și face parte din grupul român „Ostazar”. Investitorul planifică extinderea companiei și în orașul Dondușeni. Cea de-a doua fabrică, cu o capacitate de aproximativ o mie de locuri de muncă, urmează să fie deschisă în luna iulie, transmite IPN.

În cadrul evenimentului de inaugurare, premierul Pavel Filip a menționat că lansarea unor noi proiecte confirmă că lucrurile în Republica Moldova se mișcă în direcția corectă. „Fiecare fabrică deschisă înseamnă că investitorii găsesc aici un mediu de afaceri predictibil, în care cu plăcere poți să-ți lansezi un business. Pentru cei care munciți aici, inaugurarea acestei fabrici înseamnă un loc de muncă. Astfel, mai puțin oameni vor pleca peste hotare, vom avea familii întregite, iar acest lucru este cel mai important pentru mine”, a spus Pavel Filip, citat într-un comunicat de presă al Guvernului.

Prim-ministrul s-a referit la acțiunile întreprinse pentru îmbunătățirea mediului de afaceri, care au dus la crearea a 60 de mii de locuri de muncă noi și la 115 milioane de dolari investiții în zonele economice libere, pe parcursul anului trecut.

Investitorul Dmitri Karaman a subliniat că a luat decizia de a investi în Moldova după întrevederea de anul trecut cu premierul Pavel Filip. „Familia crește, echipa crește, muncim împreună și vrem să investim mai mult”, a spus Dmitri Karaman.

Înființată în anul 2000, în România, „Oztasar” SRL este astăzi în topul companiilor de profil, incluzând patru fabrici în județele Prahova și Dâmbovița și un centru de design și logistică cu sediul în Marea Britanie.

Tot astăzi, premierul a vizitat fabrica „InfinitTextil” din municipiul Bălți. Întreprinderea, deschisă în anul 1997, reprezintă o investiție autohtonă. Articolele textile produse aici sunt exportate în Marea Britanie, Italia și România. „InfinitTextil” s-a extins și la Chișinău. Cifra de afaceri a companiei este de aproximativ trei milioane de lei lunar.