Gas Natural Fenosa propune reducerea tarifului energiei electrice cu 5,5% pentru populație

Gas Natural Fenosa a prezentat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetica propunerea de reducere a tarifelor energiei electrice din 1 aprilie. Pentru consumatorii casnici se propune o reducere de 5,5%, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al întreprinderii, la baza calculelor a fost luat în considerare prețul de procurare a energiei electrice stipulat în contractele pentru 2018, tariful pentru serviciile de transport în vigoare, costurile de bază aferente activității de distribuție și furnizare. La fel, volumul de energie distribuită și furnizată, pierderile de energie în rețelele de distribuție înregistrate în 2017, indicatorii macroeconomici conform prognozei actualizate de către autorități.

Prețul pentru furnizarea energiei electrice pentru consumatorii racordați la rețelele de tensiune joasă se propune în mărime de 187,99 bani/kWh, faţă de 199 bani/kWh cât este în prezent (-5,5%). Pentru cei racordați la rețelele de tensiune medie – 170,9 bani/kWh, față de 182 (-6,1%). Iar pentru nivelul de tensiunea înaltă noul tarif se propune în mărime de 143,85 bani/kWh, față de 153,00 (-6%).

Tariful de distribuție a energiei electrice pentru nivelul de tensiunea joasă se propune în mărime de 63,98 bani/kWh, faţă de 60 de bani cât este în prezent (+6,6%). Pentru nivelul de tensiune medie – 21,53 bani/kWh, faţă de 43 bani/kWh (-49,9%). Pentru nivelul de tensiune înaltă, tariful de distribuție se propune în mărime de 12,56 bani/kWh, faţă de 15 bani în prezent (-16,3%).

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.