Contractul de privatizare a companiei Vestmoldtransgaz va fi semnat pe 28 martie

Contractul de privatizare a companiei Vestmoldtransgaz de către operatorul român Transgaz va fi semnat miercuri, 28 martie. În cel mai scurt timp vor începe lucrările de construcţie a gazoductului Ungheni-Chişinău. Declarația a fost făcută de către prim-ministrul Pavel Filip în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

„Este un lucru foarte important și eu țin foarte mult la această acțiune. Îmi doresc cel puțin până la sfârșitului mandatului construcția acestui gazoduct să avanseze foarte mult astfel încât să mă mândresc că pe perioada mandatului meu am asigurat securitatea energetică a Republicii Moldova”, a declarat premierul.

Pavel Filip a menționat că un stat întotdeauna se află în pericol atunci când se alimentează cu gaz doar dintr-o singură sursă, iar diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale reprezintă o problemă de securitatea energetică a Republicii Moldova.

Totodată, premierul a menționat că pentru asigurarea țării cu energie electrică au fost diversificate sursele aprovizionare: 30% din necesarul țării de electricitate sunt cumpărate de la Ucraina și 70% de la centrala termoelectrică de la Cuciurgan. În acest context, Pavel Filip a afirmat că există posibilitatea ca tarifele pentru energia electrică să scadă cu 8-9%. „Pentru că a fost aprobată o metodologie nouă de calcul a tarifelor și luând în considerație toate elementele din această dimensiune, eu cred că avem un potențial de micșorare a tarifelor pentru energia electrică”, a spus șeful Cabinetului de miniștri.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.