ANSA propune: Produsele cu grăsimi vegetale nu vor mai fi numite produse lactate

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) propune modificarea unei hotărâri de Guvern, astfel încât produsele cu grăsimi vegetale să nu mai poată fi numite produse lactate, transmite IPN.

Totodată, cu scopul responsabilizării operatorilor din domeniu față de calitatea producției, ANSA propune înăsprirea sancțiunilor față de agenții economici care vor plasa pe piață produse falsificate.

La sfârșitul săptămânii trecute, în presă au fost publicate rezultatele unui studiu care arată că în unele produse lactate autohtone, dar și de import, precum: untul, smântâna, cașcavalurile și brânzeturile – grăsimile de origine ne-lactată au depășit cu mult norma admisă de 5%. La unele din ele conținutul de grăsimi vegetale a constituit 95,8%.

Grupe operative de inspectori ANSA s-au deplasat la întreprinderile vizate în ştiri, unde au colectat mostre de produse lactate pentru prelevare la indici de calitate microbiologici, fizico-chimici, reziduuri de antibiotice, inclusiv originea grăsimilor din produse fabricate. La Centrul Republican pentru Diagnostică Veterinară au fost prezentate pentru testări 120 de probe. Investigațiile de laborator sunt în desfășurare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE