Daniel Ioniță: „Transgaz” și-a exprimat interesul de a achiziționa „Vestmoldtransgaz”

Compania națională de transport și distribuție a gazului „Transgaz” din România și-a exprimat interesul pentru a achiziționa compania moldovenească „Vestmoldtransgaz” care a fost creat pentru construcția gazoductului „Ungheni-Chișinău”. Declarația a fost făcută de ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, în cadrul emisiunii „În profunzime” de la postul de televiziune ProTV Chișinău, transmite IPN.

Potrivit ambasadorului, compania românească a depus în acest sens o ofertă și a fost singurul ofertant pe acest proiect. Diplomatul a declarat că pe cele două maluri ale Prutului există un interes major pentru ca acest gazoduct să se construiască până la finalul anului curent. „Este un proiect strategic care va contribui la asigurarea securității energetice pentru Republica Moldova. Din perspectiva aceasta, proiectul este în mod necesar susținut de România. Acest proiect contribuie, de asemenea, la racordarea fizică a Republicii Moldova la spațiul european și, implicit, și la România”, a afirmat oficialul.

Daniel Ioniță consideră că este real ca până la finele anului 2018 gazoductul să fie construit: „Odată ce va fi stabilit câștigătorul, vor fi semnate documentele de natură tehnică și odată ce vor fi create toate condițiile, acest lucru este posibil”. Ambasadorul susține că existența acestui gazoduct va pune Republica Moldova din start într-o poziție mai bună atunci când va trebui să-și negocieze contractele pentru acoperirea necesarului de energie. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.