Dräxlmaier își extinde prezența în Moldova

Dräxlmaier Automotive va realiza în 2018 un proiect investițional în subzona Cahul din cadrul Zonei Economice „Bălți” în valoare de 30 de milioane de euro. Cea de-a patra fabrică de producere a cablajului electric pentru automobile a companiei, cu o suprafață de 20 de mii de metri pătrați, va fi construită până la finele lunii iunie, iar din luna iulie va începe procesul de producere, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii, conform planului de investiții, până la finele anului 2018 la noua fabrică vor fi angajate 1500 de persoane. Pe parcursul anului viitor compania germană va mai crea încă două mii de locuri noi de muncă la întreprinderile sale amplasate în subzonele din municipiul Bălți, ridicând numărul acestora la 6500.

Potrivit lui Marin Ciobanu, administratorul ZEL „Bălți”, în 2018, grație proiectelor investiționale aflate în proces de implementare, în ZEL „Bălți”, la cele 4700 locuri de muncă existente, vor fi create altele 5500, iar volumul investițiilor noi va crește cu circa 150 de milioane de euro, ajungând la suma de 260 de milioane de euro. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.