PAS vine cu un set de propuneri de susținere a antreprenorilor

După discuții cu oamenii de afaceri din țară, în cadrul cărora au fost abordate problemele cu care se confruntă aceștia, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) vine cu un set de recomandări pentru a ușura activitatea antreprenorilor. Într-o conferință de presă, președintele Organizației teritoriale PAS Chișinău, Vladimir Bolea, a declarat că este sigur de faptul că guvernarea nu va lua în considerare recomandările făcute de PAS, însă formațiunea le va implementa când va veni la guvernare, transmite IPN.

O parte din recomandări presupun mai puține controale, costuri mai mici, dar și reguli clare la verificare a bunurilor în Vamă. Niciun funcționar nu trebuie să abuzeze de neclaritățile legii și să evalueze eronat bunurile, iar pentru a îndrepta lucrurile în acest sens PAS propune să fie îmbunătățit sistemul de monitorizare a controalelor de stat. Totodată, se propun mai puține comisioane la efectuarea operațiunilor bancare.

Alte recomandări urmăresc ca finalitate elaborarea unui document de către Guvern care să oblige instituțiile de stat să nu solicite de la antreprenori acte ce pot fi obținute prin sistemul informațional direct de la instituțiile de stat abilitate.

PAS mai propune reducerea numărului de taxe achitate de micii antreprenori și încurajarea antreprenorilor noi prin introducerea unui nou tip de SRL în legislație, și anume SRL debutant, pentru care se aplică impozit zero pe profit în primii trei ani de activitate și taxă zero pentru banii investiți.

De asemenea, formațiunea optează pentru păstrarea patentei de întreprinzător până când starea economică a țării va permite scoaterea acestora din circuit. Totodată, este propusă modificarea legislației cu privire la patentă pentru a armoniza interesele statului cu cele ale posesorilor de patente.

PAS își propune că instituie și un consiliu consultativ, din 30 de antreprenori din diverse domenii, care se va întruni cel puțin o dată la două luni.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.