Timp de două luni, agricultorii au primit subvenții în sumă de 67 de milioane de lei

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a plătit, până la data de 28 septembrie, subvenții în valoare de 67 de milioane de lei, în baza a circa 700 de cereri depuse în iulie-august. Directorul AIPA, Nicolae Ciubuc, a declarat într-o conferință de presă că în proces de examinare mai sunt 1500 de solicitări de subvenționare, dosarele fiind depuse în perioada august-septembrie, transmite IPN.

Valoarea Fondului de Subvenționare pentru anul 2017 este de 900 de milioane de lei, 340 de milioane dintre care au fost direcționate la lichidarea datoriilor față de agricultori pentru anul 2016, iar 30 de milioane de lei au constituit contribuția statului în Fondul Național al Viei și Vinului. „Începând cu luna iulie anul curent, a fost dat startul campaniei de recepționare a dosarelor pentru subvenționare pentru anul 2017, iar de atunci, pe parcursul a trei luni, AIPA a recepționat peste 2200 de dosare din partea producătorilor agricoli, în sumă totală de peste 300 de milioane de lei”, a spus Nicolae Ciubuc.

Acesta a mai spus că până la finele etapei de recepționare a dosarelor de subvenționare, 31 octombrie, AIPA mai dispune de 230 de milioane de lei pentru producătorii agricoli. Nicolae Ciubuc și-a exprimat speranța că anul 2017 va fi primul an în care statul nu va mai avea datorii față de producătorii agricoli.

Cele mai multe dosare de subvenționare depuse sunt pentru procurarea tehnicii agricole, urmate de dezvoltarea infrastructurii post-recoltare și recoltare și stimularea agricultorilor care achită dobânzile la creditele accesate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.